Matrikel 1m

Bygget 1909

Henrik Jensen og Maren Kirstine Henriksen, (2 børn)

Valdemar Andreas Nielsen og Anna Sofie Pedersen

Gunner Bek Pedersen

Poul Orla Nielsen og Emmy Agnethe Mortensen, (1 barn)

Willy Gunnar Hansen ogElna Lovise Andersen, (2 børn)

Michael Christensen

Benthe Margrethe Lunden

 

Henrik Jensen og Maren Kirstine Henriksen

Jens Bek Pedersens erindringer fra omkr. 1910 nedskrevet 1971

Den næste ejendom er et husmandssted syd for vejen, huset er gulkalket med røde cementtagsten, det blev bygget omkring 1909 og er også udstykket fra 1a. Jeg tror det var et statshus efter den gamle lov, manden der byggede det hed Henrik Jensen, han var gift og havde en datter og en søn da han byggede. Jeg tror der var 5 - 6 tdr. land til huset.
Henrik Jensen havde ikke egen hest, en tid havde han en af de udstationerede remonter fra Næstved, det gik dog ikke i længden, han brugte den til for strengt arbejde, og han lånte den vist også ud til markarbejde.
Hans kone var vist meget fin på den, hun ville ikke deltage i markarbejde, datteren, hun hed vist Marie blev lige som moderen, jeg husker dem fra, at de sad ved hver side af vinduet og kiggede ud på vejen, jeg tror datteren blev konfirmeret i 1915, hun kom ikke ud at tjene som det var almindeligt den gang, hun arbejdede på en systue i Skælskør i 1919, sønnen aner jeg intet om, han var en del yngre end mig selv.
Det var en kendt sag, at Henrik Jensen sad dårligt i det, han gik dog med til at få elkraft og lys da højspændingen kom i 1920, kort efter måtte han sælge ejendommen, fordi han ikke kunne klare sig økonomisk, han gav elektriciteten skylden, men det var en gammel skavank.
Det var vistnok en familie der levede helt for sig selv, de havde ingen omgangskreds, jeg ved ikke hvor de blev af..